Chcete ušetřit místo v peněžence a nechcete nosit spousty platebních karet? Zároveň jako bonus získat přehled o všech svých útratách na jednom místě? Výběry z bankomatů zdarma? Mezibankovní kurz? Pak je karta Curve přesně pro Vás 💳!

  1. Co je to Curve a jak funguje?
  2. Funkce
  3. Výhody
  4. Nevýhody
  5. Celkové hodnocení
  6. Jak si založit účet u Curve
  7. Jak si přidat platební kartu do aplikace?

Co je to Curve a jak funguje?

Curve je britský FinTech, založený roku 2015. Od té doby se vypracoval na jednoho z předních hráčů v oblasti platebních karet, a to díky jedné opravdu skvělé funkci, kterou v dnešní době využije snad každý.

Většina lidí má více než jeden bankovní účet a ke každému účtu má zvlášť vystavenou platební kartu. Jestliže využíváte i FinTechy jako je Twisto, Wise nebo Revolut, tak vaše peněženka doslova přetéká platebními kartami. Shachar Bialick se rozhodl tento problém vyřešit a přišel s nápadem, který sjednotí všechny vaše ostatní karty do své vlastní Curve karty. Tu pak ovládáte skrze moderní mobilní aplikaci, kde si snadno zvolíte, kterou kartou teď chcete platit.

To ale není vše. Curve navíc přidal spoustu dalších funkcí a výhod, o kterých se vám s běžnou platební kartou a účtem může jen zdát.

Funkce

Bonusy a cashback

Na prvních 90 dní používání dostanete možnost vybrat si tři obchody, ve kterých dostanete cashback  1 %. Tři partnerské obchody si musíte vybrat ze seznamu partnerů v aplikaci. Zajímavé obchody jsou například IKEA, Tesco nebo Lidl.

Změna provedené platby „back in time“

U všech transakcí mladších 14 dní a nižších než 1 000 GBP můžete kdykoliv změnit kartu, ze které proběhly. Na kartě, kterou jste k transakci přiřadili nově, se částka okamžitě zablokuje. Na kartu, kde byla platba původně, se vám částka vrátí při uzavření dne (tzv. Clearing).

Funkci využijete třeba v případě, že do Curve dáte osobní i firemní kartu a při platbě firemního oběda zapomenete v aplikaci přepnout na firemní kartu a zaplatíte soukromou.

Pozor funkci Go Back In Time můžete u každé transakce využít pouze jednou.

Přehled o transakcích na jednom místě

Pokud platíte různými kartami a nemáte moc přehled, kolik a za co utrácíte, tahle karta vám pomůže. Přehled o platbách všemi kartami máte na jednom místě, a dokonce roztříděný podle kategorií, co jste platili a kde. Velkou výhodou je, že můžete přidávat i firemní karty.

Ke každé transakci si také můžete nahrát vyfocenou účtenku a napsat textovou poznámku. Z aplikace si můžete rovněž nechat poslat „doklad“ o transakci na e-mail.

Curve 1

Zdroj: Curve.com

Přehled útrat

Všechny údaje o vašich platbách se zaznamenávají, a dokonce aplikace zvládne rozeznat, za jaký druh zboží jste zaplatili a následně provede kategorizaci. Díky tomu si můžete nechat zobrazit přehled všech věcí, za které své peníze utrácíte. Snadno tak zjistíte, kolik peněz jste v listopadu utratili za vánoční nákupy nebo v květnu za cestování.

Zahraniční platby

Tato funkce se provádí automaticky například při nakupování v zahraničních e-shopech. Díky výhodnějším kurzům měn budete nakupovat o něco levněji stejně jako u českého Twista. Kurz je mezibankovní, je tedy lepší než kdybyste použili platební kartu od běžné komerční banky v Česku. K této funkci také patří výběry v zahraničních bankomatech zdarma.

Send – převody z karty na kartu

Důležité je vědět, že peníze můžete posílat jen dalším uživatelům Curve. Pokud ji protistrana nepoužívá, přijde jí odkaz, aby se do služby zaregistrovala, teprve poté se jí peníze připíšou na nějakou kartu, kterou si tam při registraci musí zadat.

Automatické notifikace

V případě, že někde kartou zaplatíte, ihned vám dorazí na telefon upozornění. Kdyby vám kartu někdo ukradl, můžete ji během malé chviličky zablokovat z mobilní aplikace viz. další bod.

Bezpečnostní opatření

Garance, že tento londýnský FinTech čísla vašich karet nikdy s nikým nesdílí, protože k obchodníkovi putuje číslo Curve karty. Šikovná je i funkce zamčení karty a tím i všech ostatních. Pokud jste hodně opatrní, můžete ji odemykat vždy těsně před placením.

Výhody

  • Základní platební karta i aplikace je zdarma.
  • Sloučení všech karet do jedné včetně PIN kódu.
  • Funkce back in time.
  • Kategorizace transakcí a přehledy útrat.
  • Výhodné mezibankovní kurzy.
  • Bezpečnost (Cuve ručí za to, že čísla přidaných karet nejsou s nikým sdílena a ke každému obchodníkovi zasílá pouze číslo vaší karty Curve.)

Nevýhody

  • Z našeho pohledu nedostatečná zákaznická podpora.
  • Podpora pouze karet MasterCard a VISA.
  • Malý počet obchodníků pro získání cashbacku.
Curve


Zdroj: Curve.com

Celkové hodnocení

V případě, že opravdu disponujete větším množstvím platebních karet, pak pro vás bude karta Curve opravdu výhrou. V opačném případě karta trochu postrádá smysl a je pro vás lepší využít spíš konkurenční Revolut nebo Twisto, který nabízí o něco více funkcí a výhod.

Společnost neustále pracuje na vývoji nových funkcí, takže je určitě se na co těšit a v budoucnu nás určitě ještě lecčím překvapí.

Jak si založit účet u Curve?

Jděte na web Curve a tam zadejte své telefonní číslo a stáhněte si aplikaci pro váš mobil 📲(dostupná pro iOS i Android). Spusťte aplikaci a postupujte krok po kroku, celý proces objednání karty je snadný a intuitivní.

Pokud chcete dostat bonus 5 GBP (asi 150 Kč), vyplňte v posledním kroku žádosti do pole „promo kód“ tento text: TFWOE, nebo klikněte rovnou sem.

Po odeslání žádosti by vám měla karta přijít za přibližně 2-3 týdny.

Aby vám tento FinTech kartu odeslal, musíte do aplikace nahrát alespoň jednu vaší tuzemskou kartu. Je to pravděpodobně taková malá pojistka, že kartu opravdu chcete a nebudou ji posílat někomu, kdo ji nakonec nebude využívat. Po přidání karty brzy obdržíte e-mail, že karta je na cestě k vám a registrace proběhla v pořádku.

Jak přidat kartu do aplikace Curve?

Přidání nové platební karty do aplikace není vůbec složité. Budete potřebovat fyzickou kartu, kterou je nutné ofotit a doplnit také verifikační údaje. Pak se z karty strhne verifikační částka. O tuto částku nepřijdete. Po stržení částky je třeba provést verifikaci platby. Na výpise u vaší banky se objeví kód transakce, který musíte přepsat do aplikace. Jakmile toto provedete a karta se ověří, peníze se vám připíší zpět na váš účet. Velmi podobně to uděláte i u karty Revolut nebo Wise.

Líbí se vám recenze? Podpořte nás kávou ☕

Naše články píšeme po nocích a občas musíme spánkový deficit dohnat šálkem kávy. Budeme rádi, když nás na jeden pozvete.

Avatar Autor
Ondra Machač

Specialista na budování (nejen) obchodních vztahů. FinTech evangelista, který si bez technologie neuvaří ani čaj. Spoluzakladatel Podpořit.cz.

Curve

Jedna karta vládne všem!

Hodnocení
Vyzkoušet Curve