Společnost eToro, sociální investiční síť zaměřená na investování do různých aktiv, oznámila, že podepsala dohodu o akvizici platformy Gatsby, která se zabývá obchodováním s opcemi a je přizpůsobena nové generaci investorů.

‚‚Jsme svědky seismické změny v poměru sil, kdy se tradiční finanční instituce přesouvají k retailovým investorům. Internet umožnil přístup k finančním informacím a došlo k zásadní změně, která dala většímu počtu běžných investorů, zejména generaci Z a mileniálům, možnost obchodovat a investovat. Tito drobní investoři hledají příležitosti, jak dosáhnout výnosů na dnešním medvědím trhu,‘‘ uvedl Yoni Assia, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti eToro.

‚‚V této souvislosti jsme nesmírně rádi, že můžeme do rodiny eToro přivítat tým Gatsby. Naším společným posláním je podporovat investory prostřednictvím jednoduchých a transparentních investičních nástrojů. Rozšiřování našeho podnikání v USA je pro eToro strategickým cílem a prostřednictvím společnosti Gatsby můžeme americkým uživatelům poskytnout přístup k bezpečnému a jednoduchému způsobu obchodování s opcemi, o němž víme, že je obzvláště atraktivní na trzích, které jsou plné výzev.‘‘

Gatsby se zaměřuje na mladé publikum

Gatsby je aplikace pro obchodování s opcemi a akciemi bez poplatků, která se zaměřuje na mladé lidi. V roce 2018 ji vytvořili spoluzakladatelé Jeff Myers a Ryan Belanger-Saleh a do týmu, který se stane součástí eToro, patří Davis Gaynes (prezident a spoluzakladatel), Peter Quinn (provozní ředitel a spoluzakladatel), Jeffrey Kleiss (technologický ředitel), Matt Morris (vedoucí oddělení produktů) a další talentovaní lidé.

‚‚Nápad na vznik Gatsby se zrodil, když jsme byli v Londýně. Byli jsme přesvědčeni, že máme příležitost demystifikovat trhy a poskytnout platformu pro opce zaměřenou na potřeby nové generace amerických obchodníků. Vždycky jsme byli velkými fanoušky sociálních aspektů společnosti eToro, která byla skutečně průkopníkem sociálního investování a vždycky jsme ji považovali za cool staršího sourozence, se kterým bychom rádi spolupracovali,‘‘ řekl Ryan Belanger-Saleh, jeden z výkonných ředitelů společnosti Gatsby. ‚‚Co se týče produktu a kultury, skvěle se k sobě hodí a my se opravdu těšíme na další kapitolu naší společné budoucnosti.‘‘

Akvizice platformy Gatsby je pro eToro klíčová

Tato akvizice je klíčovým krokem v pokračující diverzifikaci nabídky eToro pro americké uživatele, která se v současnosti zaměřuje na krypto a akcie. Integrace společnosti Gatsby podpoří cíl společnosti eToro poskytovat americkým uživatelům nástroje pro investování do více aktiv a pokračovat v růstu své sociální investiční sítě prostřednictvím vzdělávání, inovací a umožňování jednoduchého přístupu k aktivům a nástrojům, které lidé chtějí.

Avatar Autor
Radim Oulehla

Nadšenec do e-commerce, online marketingu a FinTechů. Chorobný minimalista a odpůrce nesmazaných e-mailů. Spoluzakladatel Podpořit.cz.

Líbí se vám článek? Podpořte nás kávou.

Naše články píšeme po nocích a občas musíme spánkový deficit dohnat šálkem kávy. Budeme rádi, když nás na jeden pozvete.

☕️ Chci vás pozvat!