Za prvních devět měsíců od zavedení Dlouhodobého investičního produktu (DIP) využilo této investiční možnosti již více než 78 tisíc Čechů. Do konce roku zbývají ještě tři měsíce, během nichž lze stále využít letošní daňové zvýhodnění.

Počet Čechů, kteří se rozhodli investovat do DIP s cílem zabezpečení na stáří, dosáhl 78 680. Tato data reprezentují většinu poskytovatelů DIP sdružených v Asociaci pro kapitálový trh ČR (AKAT).

„Počet investorů do dlouhodobého investičního produktu roste stabilním tempem, i když největší poptávku lze očekávat obdobně jako u všech produktů podporovaných státem na roční bázi v průběhu podzimu a koncem roku. Ačkoliv řada poskytovatelů začala nabízet DIP až v průběhu letošního roku a k DIP neprobíhala žádná masová kampaň ze strany státu, DIP se těší velké popularitě mezi investory,“ komentuje Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT ČR.

Dle Jaromíra Sladkovského, předsedy AKAT ČR, si DIP vede velmi dobře ve srovnání s podobnými produkty nabízenými v minulosti: „DIP si vede velmi dobře ve srovnání s obdobnými produkty v minulosti. Klienti zatím nejvíce oceňují jeho flexibilitu, kdy budou moci v průběhu spoření na stáří s DIP měnit produkty a jejich rizikovost podle svých potřeb od běžných účtů až po akciové tituly. DIP tak významně do budoucna posílí třetí penzijní pilíř a jeho využití širokou veřejností pro udržení své životní úrovně i v postproduktivním věku.“

Vývoj počtu investorů Dlouhodobého investičního produktu:

  • 22 445 investorů k 31. březnu 2024
  • 53 561 investorů k 30. červnu 2024
  • 78 680 investorů k 30. září 2024

Věděli jste, že…

  • Zaměstnavatelé mohou v rámci zaměstnaneckých benefitů přispívat zaměstnancům na DIP až do výše 50 tisíc Kč s daňovým zvýhodněním?
  • DIP umožňuje investovat jak do regulovaných investic, tak držet peníze na účtu?
  • Každý může mít více než jeden DIP?
Avatar Autor
Radim Oulehla

Nadšenec do e-commerce, online marketingu a FinTechů. Chorobný minimalista a odpůrce nesmazaných e-mailů. Spoluzakladatel Podpořit.cz.

Portu - DIP

Dlouhodobý investiční produkt nabízí třeba česká platforma Portu. Přečtěte si recenzi této platformy!

Hodnocení
Číst dále