Drazí čtenáři, vítejte u našeho tradičního týdeníku ze světa kryptoměn. Jako je již zvykem, připravili jsme si pro vás celou řadu novinek, které podle nás stojí za pozornost. Nejprve se podíváme na americké volby, které jsou dnes velkým tématem všech médií. Následně skočíme na nějaké zprávy týkající se institucionálních investorů, a pak třeba ještě na nové hardwarové peněženky, které by mohly nabrat formu prstenů a jiných wearables. Je toho prostě hodně, takže se pohodlně usaďte, přejeme vám příjemné čtení.

Trump je podle všeho velkým spojencem kryptoměn. Jak jsou na tom demokrati?

Amerika je technologickým centrem, ve kterém operují prakticky všechny velké společnosti dnešní doby. V tomto ohledu samozřejmě přitahují i velkou spoustu kryptoměnových společností, burz a startupů. Ty se pak musí nějak vypořádat s prostředím, které je může z hlediska regulací dost zásadně brzdit, což nám ukázalo posledních pár let. Do toho celého pak vstupují americké volby, kde se každý z kandidátů snaží utrhnout další kus voličů do svého rybníčku.

Donald Trump se prezentoval všemožně. V minulosti k nim nepřistupoval nijak vřele, nicméně s přibývajícím tlakem se jeho rétorika zásadně změnila. Na svých posledních vystoupeních prohlašoval, že se stane “kryptoměnovým prezidentem” a udělá ze Spojených států amerických centrum této technologie. Přirozeně si neodpustil nějaký ten útok na Joea Bidena za jeho spíše nepřátelský přístup ke kryptoměnám. 

Trumpovo strana je tedy jasná. Jak jsou na tom ale demokraté? Do čela se dostala Kamala Harris. Zde to lze poměrně zkrátit – její názor na Bitcoin a jiné coiny je v podstatě neutrální. V její prezidentské kampani se však může stát, že bude držet již nastavený kurz po Bidenovi, čímž by pod sebe stáhla anti-krypto skupinu, a to i přesto, že by měla osobně jiný názor 

Více na stránkách Cointelegraph.

Do kryptoměn již investují i penzijní fondy

Když se do kryptoměn tlačí i velcí institucionální investoři, je to poměrně seriózní situace. Novým přírůstkem do této skupiny je penzijní fond státu Michigan, který oznámil svou investici do bitcoinového ETF. Zajímavý krok je to hlavně kvůli tomu, že se tímto přístupem rozšiřují kryptoměny i do velmi tradičních institucí.

Více na stránkách Cointelegraph.

Nositelná hardwarová walleta v podobě prstenu či jiných wearables

Kryptoměnové peněženky se dělí do několika skupin. Pokud chce uživatel maximální možné bezpečí, pak zvolí ty hardwarové. Dlouhou dobu byla tato kategorie dost konzervativní, protože peněženky měly vcelku stejný tvar, podobné principy a velice špatnou praktičnost. To by se teď mohlo změnit.

tangem.com

Na trh se nově začínají dostávat hardwarové peněženky ve formě wearables zařízení. Jedním z těchto příkladů je třeba Tangem Ring, díky kterému budou moci uživatelé platit s pomocí prstenu nebo náramku. Ten bude zároveň sloužit jako hardwarová peněženka. Pro nové uživatele je to úžasná cesta, jak do tohoto odvětví vstoupit, neboť dává dohromady praktičnost a maximální bezpečnost.

Více na stránkách Cointelegraph.

Teroristické skupiny volí v první řadě hotovostní platby

Lidé s kryptoměnami velice často spojují i neblahou aktivitu, kterou je financování terorismu. Kolem tohoto tématu panuje spousta názorů a dojmů, jenž jsou často úplně mylné. Částečnou odpověď by mohl některým přinést report ze Singapuru, který přesně tohle téma řešil. Ze zprávy vychází najevo to, že jsou ve valné většině používané především hotovostní prostředky, zatímco kryptoměny se využívají pouze v malém množství případů.

cointelegraph.com

Více na stránkách Cointelegraph.

Nový stablecoin navázaný na hongkongský dolar

Jestliže chcete obchodovat různé měny, můžete tak dělat i s pomocí stablecoinů. Dnes již existují stablecoiny navázané na americké dolary, eura, a je možné, že v blízké době dostaneme i stablecoin na hongkongský dolar. Zatím se jedná pouze o návrh na vládu.

Více na stránkách Cointelegraph.

Elon Musk odstraňuje krypto-emoji ze sítě X

Další malá zpráva přichází ze sociální sítě X, která v minulém týdnu odstranila kryptoměnové emoji. V komunitě to vyvolalo značné zmatení, neboť doposud byla politika Elona Muska spíše pro-kryptoměnová.

Více na stránkách Cointelegraph.

Ferrari spustí kryptoměnové platby i v Evropě 

Automobilky s progresivním přístupem vůči technologiím jsou vždy skvělé. Takovým zástupcem této skupiny je Ferrari. Před nějakou dobou vedení spustilo možnost platit kryptoměnami ve Spojených státech amerických, což se ukázalo jako velký úspěch. Po této zkušenosti teď plánují zavedení této alternativní platební metody i v evropském prostoru, přičemž by snad mělo být možné platit nejen bitcoiny, ale také etherem a USDC stablecoinem. Je to hlavně vstřícný krok vůči zákazníkům, neboť automobilka již dostane platbu překonvertovanou do fiat měn, čímž se vyhne riziku z držby těchto aktiv.

Více na stránkách Cointelegraph.

Partnerem týdeníku je Coinwage

„Děláme spoření do bitcoinu jednodušší“

Avatar Autor
Martin Doležal

V osmnácti letech si místo parašutistického kurzu zvolil investici do akcií. Od té doby ho trhy školí každý den. Když v roce 2020 poznal kryptoměny, změnilo to jeho uvažování o celém světě. V tuto chvíli pracuje na projektu Banditize.

Partnerem týdeníku je Coinwage

Coinwage dělá spoření do bitcoinu jednodušší!

Coinwage